Redőny javítás azaz a gyakori hibák

A redőnyök fontos szerepet töltenek be otthonunkban, hiszen megóvnak minket a napfénytől, a zajtól és a külső betekintéstől. Ahhoz, hogy redőnyeink hosszú távon megfelelően működjenek, időnként elkerülhetetlen a javításuk. A redőnyök javítása azonban nem mindig egyszerű feladat, ezért érdemes először tisztában lenni a leggyakoribb problémákkal és azok megoldásával.

Az egyik leggyakoribb probléma a redőny zsinórjának elszakadása. Ebben az esetben először ki kell nyitni a redőnytokot, majd eltávolítani az elszakadt zsinórt. A helyére új zsinórt kell fűzni, amelyet a redőny alján található súlyokhoz és a felhúzó szerkezethez kell rögzíteni. Végül a redőnyt vissza kell csukni, és a tokot is újra össze kell szerelni.

Amennyiben a redőny lamellái sérültek vagy megtörtek, általában ki kell cserélni az érintett elemeket. Ehhez a redőnyt fel kell húzni, hogy hozzáférjünk a lamellákhoz, majd eltávolítani a sérült darabokat. Az új lamellákat a megfelelő helyre kell illeszteni, és rögzíteni a többi között.

A redőny motorjának meghibásodása szintén gyakori probléma. Ebben az esetben a motor cseréjére lehet szükség. A motor kivételéhez a redőnytokot és az elektromos csatlakozásokat is el kell távolítani. Az új motor beszerelése után a redőnyt újra össze kell szerelni, és ellenőrizni kell a megfelelő működést.

A redőny javításakor mindig ügyeljünk a biztonságra! Ha nem vagyunk jártasak a redőnyök szerelésében, vagy nem érezzük magunkat elég biztonságban a feladat elvégzéséhez, érdemes szakember segítségét kérni. A redőnyök megfelelő karbantartása és időnkénti javítása növeli élettartamukat, és hosszú távon pénzt takaríthatunk meg a cseréjük elkerülésével.
Redőny javítás